Blog

Primera assemblea general SERCLE

Enguany ha estat l’any del naixement de la Societat d’Ensenyament i Recerca del Català com a Llengua Estrangera, la primera associació de caire internacional que treballa amb la llengua que no és primera. Com qualsevol altra institució de tipus assembleari, SERCLE acull la primera reunió de membres i assemblea general i, és clar, vol convidar-vos-hi.
Ens reunirem el proper 22 de desembre, dissabte, a les 18.00 h en primera convocatòria i a les 18.30 h en segona, a l’Espai UVic-UCC Barcelona (via Augusta, 123) de Barcelona. Com de costum en aquests casos, un mes abans us n’enviarem l’ordre del dia definitiu. Us demanem que participeu en aquesta primera assemblea, ja que és molt important ajudar SERCLE a fer les primeres passes. Ho podreu fer de manera presencial però, si no us és possible, també virtual: només cal que confirmeu la vostra assistència amb un missatge a l’adreça sercleinternacional@gmail.com i rebreu la informació pertinent a cada cas.
Quedem a la vostra disposició per a qualsevol consulta o proposta. No dubteu a fer rodar la informació de la primera assemblea SERCLE i a convidar-hi gent que hi puga estar interessada.

SERCLE – Societat d’Ensenyament i Recerca en Català com a Llengua Estrangera

Anuncis

SERCLE ja som una realitat

L’11 de juliol de 2018 va quedar registrada la Societat d’Ensenyament i Recerca del Català com a Llengua Estrangera (SERCLE), una espai de trobada per a professors i professores de català com a segona llengua, llengua addicional, i llengua estrangera.

Aquesta societat neix amb la intenció de:

1. Promoure el català com a llengua segona, addicional, complementària o estrangera.

2. Crear una xarxa de professorat i personal investigador que es dediqui a l’ensenyament i la recerca de la llengua i cultura catalanes en els següents contextos (o similars):

a) fora del domini lingüístic (per exemple, professorat d’universitats estrangeres),

b) a alumnat internacional dins del domini lingüístic (com ara estudiants Erasmus a les universitats de la Xarxa Vives o adults que han arribat als PPCC a per altres motius),

c) a adults que, tot i tenir el català com a llengua primera, no han estat escolaritzats en aquesta llengua (per exemple, alumnat de centres de normalització lingüística del Consorci per a la Normalització Lingüística, cursos en escoles d’adults, etc.).

3. Compartir i generar recerca i materials entre els membres de l’associació.

Podem comptar amb vosaltres?